De ontwikkeling van gietijzeren Producten

Doesburg Components ontwikkelt voor haar klanten hoogwaardige gietijzeren producten. Hierbij is de onderscheidende kracht van de Gietburg Groep van groot belang. Binnen de Groep is veel specifieke kennis aanwezig om het complete onderdeel te ontwikkelen. Naast de expertise van het mechanisch bewerken beschikt men binnen de Gietburg groep ook over de expertise van het gieten van de componenten. 

Bij de ontwikkeling van gietijzeren producten kan veel tijd en geld worden bespaard door ons als Tier 1 leverancier meteen vanaf het startpunt intensief te betrekken bij de ontwikkeling van het product. We bespreken samen met de klant uitvoerig zijn wensen, waarna we starten met de ontwikkelfase. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat de diverse expertises volledig benut worden en zo resulteren in een optimaal eindproduct. Groot voordeel hierbij is dat tijdens de ontwikkelfase al wordt gekeken hoe het eindproduct het beste in serie kan worden geproduceerd. 

Het samenvoegen van de ontwikkelfase en productiefase zorgt voor een kleinere foutmarge, een waardevollere testfase bij de klanten en snellere levering van het component. Ontwerp middels in-house 3D CAD-, CAM- en gietsimulatiesoftware begeleidt het ontwikkeltraject en door 3D scanning productcontrole zijn wij in staat snel en efficiënt het product inclusief  PPAP documentatie te leveren.