Het logistieke proces

Doesburg Components weet hoe belangrijk een betrouwbare levering van de essentiële onderdelen is voor haar klanten. Dit zit hem niet alleen in een betrouwbare, directe levering aan de assemblagelijn van de klant, maar ook in goede kwaliteit van het geleverde eindproduct. Daarom besteden wij veel en tijd en aandacht aan het logistieke traject van onze producten. 

De directe levering van de benodigde onderdelen aan de assemblagelijn is van levensbelang voor onze klanten. Daarom kan iedere dag op elk gewenst moment het benodigde onderdeel geleverd worden. Hiervoor houden wij van specifieke onderdelen een buffer aan waaruit direct geleverd kan worden. We hebben met diverse klanten een directe digitale verbinding wat een grote flexibiliteit mogelijk maakt. We maken gebruik van eigen transporteurs die zorgdragen voor een accurate en veilige aanlevering van de gevraagde producten. Enkele logistieke kenmerken welke van toepassing zijn voor Doesburg Components :

- EDI (Forecast, Shipment, Invoice)
- J.I.T. ,  Daily Delivery  
- Kanban delivery
- Supplier Net, AX4, Supply-on
 

Verpakking is tegenwoordig een wezenlijk onderdeel van het eindproduct. Verpakking is belangrijk voor de waarborging van de kwaliteit. Daarnaast stellen veel klanten hoge aanvullende eisen zoals veiligheid en reinheid. Producten kunnen na het industrieel reinigingsproces speciaal verpakt worden in VCI zakken. Het nastreven van minimale verspilling van materialen is hierbij belangrijk. Samen met de klant wordt er gezocht naar een zo optimaal mogelijke manier van verpakken. Voorbeelden hiervan zijn speciale embalage rekken waarin producten tussen Doesburg Components, de lakker en de klant rouleren en steeds worden hergebruikt.