Anwar Aros, Quality Engineer bij Doesburg Components

 

Wij stellen je graag voor aan... Anwar Aros
Anwar Aros is Quality Engineer bij Doesburg Components. Vorig jaar april is hij verhuisd van Spanje naar Nederland nadat hij een aanbod kreeg van Doesburg Components om te werken op de afdeling ‘Quality Engineering’. Hiervoor heeft hij gewerkt bij Renault in Spanje nadat hij klaar was met zijn opleiding Mechanical Engineering op ‘University of Valladolid’. Na zijn eerste ontmoeting met directeur Rob Paulissen en zijn teamleider nu Koen Pijpers wist hij het zeker… een toekomst bij Doesburg Components is wat hij wel ziet zitten! Ondanks het een grote stap was, heeft hij er geen moment spijt van gehad. In zijn vrije tijd vindt hij het heerlijk om te fitnessen en nieuwe steden in Nederland te ontdekken. In het weekend is hij dan ook iedere keer in een andere stad voor een drankje met zijn vrienden.

 

“Wat je als Quality Engineer altijd in je achterhoofd moet houden is dat je aan de wensen en eisen van de klant moet voldoen.”

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Ik werk fulltime op kantoor. Mijn dag begint meestal tussen 07:30 en 08:00 uur. Geen dag is hetzelfde wat het werk ook leuk maakt. In de ochtend kom ik naar werk en check ik als eerste mijn mail. Dit om te kijken of er niks urgents moet gebeuren. Het kan ook wel eens voorkomen dat er een klacht binnen komt. Hier moet ik dan ook snel en professioneel op weten te reageren. Wat je als Quality Engineer altijd in je achterhoofd moet houden is dat je aan de wensen en eisen van de klant moet voldoen. Een voorbeeld hiervan is dat als er een nieuw project start, wij als Quality Engineer de “blue prints” dus de technische tekeningen van de klant moeten controleren. Dit is heel belangrijk dat dit zo secuur mogelijk gebeurd om fouten in het vervolg proces te voorkomen en te begrijpen wat de klant precies wil. Wanneer er een prototype klaar is op de afdeling ‘Engineering’, controleren wij alles om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de verwachtingen van de klant. Mijn functie is dus erg belangrijk voor het boeken van succes.”

 

“Een echt familie bedrijf”

 

Waarom Doesburg?
“Bij Doesburg Components krijg je een echt verantwoordelijkheidsgevoel. Zo heb ik bijvoorbeeld al mijn eigen klant waar ik alle contact mee heb. Dit is geen kleine klant, dus ik vind het erg fijn dat ze mij meteen vertrouwen in mijn kennis en kunde geven. Daarnaast leer ik ook nieuwe vaardigheden wat ik belangrijk vind voor mijn eigen ontwikkeling en groei in mijn vakgebied. Er is altijd ruimte om dingen te vragen of te bespreken of je eigen voorstellen te doen waar ook echt naar wordt geluisterd. Tenslotte, voelt Doesburg Components echt als familie. Iedereen kent elkaars naam en we hebben regelmatig ook gesprekken die niet werk gerelateerd zijn wat het ook leuk maakt. Dit kan ik erg waarderen aan Doesburg Components. Als je gepassioneerd bent over engineering en het leuk vind om zowel denkwerk te verrichten als met je handen bezig te zijn, dan denk ik dat Doesburg Components daar het perfecte bedrijf voor is. Geen dag is hier hetzelfde!”