Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Doesburg Components, en de Gietburg Groep als geheel, is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoording. Als producent in de verspanende industrie zijn wij actief in een branche waar veel energie wordt gebruikt. Daarnaast leveren wij aan sectoren waar energie/ brandstof verbruik en de reductie ervan actueel is.

De automotive sector is volop bezig met het terugdringen van het brandstofverbruik. Hierbij speelt het lichter maken van het voertuig een grote rol. Doesburg Components is daarom bij de ontwikkeling van nieuwe producten continu op zoek naar manieren om de componenten lichter te maken. Dit wordt gedaan in samenwerking met de klant. De winst is vooral te behalen bij het soort materiaal dat gebruikt wordt en de vorm van het component.

Verder kijken wij kritisch naar ons eigen energiegebruik. Doesburg Components houdt het eigen energiegebruik nauwlettend in de gaten en is voortdurend bezig met het onderzoeken van mogelijkheden tot energiebesparing. Zo is onlangs alle verlichting in de productiehallen en kantoorruimtes vervangen voor energiezuinige LED-verlichting.

Daarnaast maken we gebruik van een drainage systeem om koelvloeistof te hergebruiken en worden de gebruikte geharde inzetstukken van de gereedschappen hergebruikt (cradle to cradle).